top of page

Kundalini Yoga Coaching 

 

 

Yoga betekent verbinding. Kundalini verwijst naar onze ware kracht, naar onze levensenergie, die we tijdens een Kundalini Yoga sessie wakker maken.

Dmv het beoefenen van yoga verbinden we ons diepgaand met ons lichaam en ziel, op alle 4 niveaus : lichamelijk, geestelijk (denken), emotioneel, spiritueel/energetisch (in contact met de natuur die ons omgeeft). Fundamenteel voor alle yogavormen is het beogen van het ontwikkelen van je bewustzijn en het harmoniseren van je innerlijke wereld, je innerlijke natuur.

Kundalini Yoga werd door Yogi Bhajan eind jaren '60 naar het Westen gebracht om ons tools te geven om de blokkades die onze op prestatie gerichte westerse levenswijze ons geeft, te deblokkeren. Deze yogavorm wordt de 'Diamant van de yoga' of 'de Moeder van de yoga' genoemd omwille van de diverse facetten van onze innerlijke diamant die tijdens een sessie aangeraakt worden. 

Kundalini Yoga combineert diverse basis-yogavormen zoals Hatha Yoga (houding), Laya Yoga (mantra's), Yantra Yoga (visuele vorm/focus) en werken met beweging en adem tijdens 1 sessie. Het beoefenen van Kundalini Yoga nodigt ons daardoor uiterst snel, krachtig en doelgericht uit om doorheen blokkades te bewegen, om te groeien in lichaamskracht en bewustzijn.

Deze vorm van coaching wordt vaak gestart met een kort gesprek en is geschikt voor kinderen, voor jongeren en volwassenen.

Ik merkte doorheen mijn ervaring in het werken met kinderen in scholen en privé, dat kinderen yoga fijn vinden maar graag ook expliciet met muziek/dans werken... Voor mij zijn beide methodieken krachtig en vullen elkaar perfect aan. Daarom wordt in een 

kinderbegeleidingssessie vaak ook met helende dans gewerkt.  

Doorheen de sessies worden de kinderen uitgenodigd zichzelf te leren ontladen, te aarden, te ontspannen, zichzelf te zijn en zichzelf te laten zien, krijgen ze direct bruikbare tools aangereikt om met hun gevoelens/emoties om te gaan en deze te kanaliseren doorheen het lichaam. In het bijzonder hooggevoelige kinderen, vaak aangemerkt als add, adhd, autisme, of andere, zullen zich bijzonder goed voelen bij het beoefenen van yoga/dans.

opbouw van een sterk lichaam en aura - opbouw van een positief contact tussen lichaam/ziel in contact met de natuur - deblokkeren van oude emoties - vergroten van ons bewustzijn - meer vreugde en levenskracht - meer zelfliefde

meer zelfvertrouwen

 

 

 

 

Praktisch

Voor een Kundalini Yoga coaching op maat wordt 60€ /u gevraagd, contant ter plaatse te betalen.

Deze coaching neemt voor volwassenen/jongeren minimaal 1u in beslag, maximaal 2u. 

shutterstock_40620823_edited.jpg
shutterstock_40620823_edited.jpg
bottom of page