top of page

Healing Dance Group Sessions 

 Tijdens een begeleidingssessie wordt via de zintuigen gewerkt op de 4 belangrijkste niveaus :

lichamelijk, geestelijk, emotioneel, spiritueel

Trancedance is een eeuwenoude dansvorm, geïnspireerd op de natuur, waarbij je in jezelf op zoek gaat naar antwoorden op levensvragen, die tot doel heeft om jou in diep contact te brengen met je ziel, en innerlijke harmonie te creëren.  

Dit ritueel geblinddoekt dansbegeleidingswerk is dan ook diep transformerend, helend, omdat je op een zachte, speelse, indirecte maar krachtige wijze, emotionele, lichamelijke of andere blokkades kan doorwerken. 

Dankzij het sluiten van de ogen in combi met de muziek, word je krachtig uitgenodigd om te 'vertragen', om je helemaal op jezelf te focussen, om je over te geven aan je lichaam en het nu-moment, waardoor je in een relaxte, meditatieve staat van zijn terechtkomt. In deze droomstaat ontvang je waardevolle informatie (beelden/ingevingen) die je nadien in je dagelijks leven kan integreren.

De bekende psycholoog Carl Gustav Jung erkende reeds de helende kracht van onze dromen en de waardevolle informatie die we tijdens de nacht, in de 'droomstaat' kunnen ontvangen.  Bij trancedans creëren we deze droomstaat tijdens dagbewustzijn.

Dit helend ritueel danswerk is als begeleidingswerkvorm uiterst geschikt voor personen die het lichaam willen laten spreken. 

Door het indirect werken via de zintuigen (muziek/klanken) en de uitnodiging om het lichaam op vernieuwende manieren te bewegen, dankzij het aktief stappen/dansen doorheen uitdagingen, worden de geblokkeerde emoties/gevoelens gemakkelijker bereikt.

De groepsenergie is ondersteunend omdat je je niet alleen voelt in het doorlopen van diepgaande processen.

Begeleiding / Veiligheid: 

Maggie werd opgeleid als professioneel trancedansfacilitator.  

Als begeleider creëert zij een veilige dansruimte waarin jij uitgenodigd wordt jezelf te zijn. 

 

Praktisch

Voor een Healing Dance groepssessie wordt een economisch uitwisselingsbedrag gevraagd als volgt:

80€ voor een dagworkshop (2 trancedansreizen, Kundalini Yoga/Meditatie/Soundhealing).

25€ voor een avonddans (1 trancedansreis).

Geschikt voor jongeren en volwassenen.

shutterstock_40620823_edited.jpg
bottom of page