top of page

About 

Met een naam als ‘Maggie’ is het voor mij, als bezieler van Hartenmagie, m'n taak om ‘magie’ of ‘alchemie’ in de wereld te brengen…  

Ik ontdekte doorheen de uitdagingen van mijn leven de kracht van het werken met de zintuigen en het lichaam, hoe het werken met de natuur me steeds dichter bij mezelf bracht. Ik leerde intens dat ik, om blokkades te doorwerken en te groeien, steeds opnieuw mezelf in vraag diende te stellen, volledige verantwoordelijkheid diende op te nemen en telkens opnieuw moedig in de alchemie van mijn eigen hart diende te duiken op zoek naar authenticiteit, zelfliefde en levensvreugde.   

Vandaag begeleid en bekrachtig ik anderen om moedig deze weg van bewustzijn te gaan, begeleid ik hen graag om de signalen in en rondom het eigen lichaam te zien, deze te leren begrijpen en hen te begeleiden naar het leven van hun volledige kracht in verbinding met zelf, anderen en de natuur die hen omgeeft. 

Het aanbod van Hartenmagie – Alchemy of Heart  is dan ook een gebalanceerde krachtige mix van lichaamsgericht ritueel bewustzijnswerk, afgestemd op het individu. Het aanbod bundelt de voor mij krachtigste methodieken. Laat je niet afschrikken door het voor jou mogelijks ogenschijnlijk ‘vernieuwende aspect’ van deze methodieken… Wat hier in het Westen vaak als ‘alternatief of vernieuwend’ wordt gezien heeft reeds eeuwenlang elders in de wereld zijn kracht bewezen…  

In Lak’esh, Espavo, Namasté, Sat Nam, Aloha, Love, Liefs,

Maggie 

_edited.jpg

                          Gevolgde opleidingen 

Maggie volgde opleidingen in diverse helende dansvormen (Trancedance, Butoh, Body/Mind Centering, 5 ritmes, Authentic Movement, Tribal Dance,…) en diverse helende en creatieve lichaamswerkvormen (Yoga, Kundalini Yoga, Soundhealing, Massage, Intuïtief schilderen,… ). Zij had het geluk om met prachtige meesters en sjamanen van natuurvolkeren te mogen leren en werken en ingewijd te worden in hun zienswijzen en integreerde deze wijsheden in haar werk. 

Dit leidde tot een prachtige op de natuur gebaseerde overkoepelende basisvisie : Nature-Based Coaching.

Zij is gediplomeerd 

* Kinderyoga docente 

* Kundalini Yoga docente  

* Trancedansfacilitator (geblinddoekte transformerende rituele helende dansvorm) 

* Tibetan Feng Shui Master (Black Hat Sekt of Tibetan Tantric Buddism)

* Lomi Lomi Massage Practitioner

* Reiki I/II Practitioner

 

Voorheen

Maggie is een van de 2 basis-oprichters van “World-Children-Unity-Dance vzw” (WCU-Dance), de vzw die zij samen met Gert Daniels oprichtte, gedurende meer dan 6j (2010-2016) samen met hem uitbouwde, en die in eerste instantie voornamelijk gericht was naar scholen/leerkrachten/kinderen/jongeren. Maggie & Gert zijn beiden tevens de basis-oprichters van “Hartenmagie” (oorspronkelijk volwassenenaanbod van WCU-Dance). Dankzij hun zielsverbinding en gebundelde visie werd een erg vernieuwende, voor de meesten toen nog ongekende, werkvorm in de Vlaamse scholen gebracht. 

Maggie leidde de meeste Wcu-Dance danscoaches op in haar unieke harmoniserende natuurvisie en werkwijze, coachte het team, bracht samen met hen vernieuwende dansworkshops en projecten in Vlaamse scholen (ook Buitengewoon Onderwijs) en startte samen met Gert in 2015 een inclusie ‘See’-Danstheaterproject op waarin zij de kinderen van Buitengewoon Onderwijs coachte. Zij ontwikkelde vanuit haar visie, ervaring en werkwijze eveneens de Opleiding tot Kinderdanscoach, die groeide tot de huidige ‘Nature-Based Coach-opleiding’. Samen boden ze ook jarenlang transformerende helende dansworkshops voor volwassenen via Hartenmagie aan.  

Het huidige Hartenmagie-aanbod stoelt volledig op Maggie haar verworven wijsheden, kwaliteiten en kracht die zij reeds eerder onder Hartenmagie bracht + haar kwaliteiten en wijsheden die zij vanuit Wcu-Dance naar Hartenmagie heeft overgebracht. 

IMG_7128_edited.jpg

Samenwerking met Klinisch Psycholoog

Merel Brams.

Merel is een jonge dynamische psychologe die zich gespecialiseerd heeft in begeleiding van kinderen en jongeren. Zij erkent de kracht van Nature-Based Begeleiding en combineert deze werkvorm graag als aanvulling op haar psychologische begeleiding.

Samenwerking met Klinisch Psycholoog

Claudia De Roovere - doorverwijzing van clienten.

Claudia erkent eveneens de kracht van Nature-Based Begeleiding die volgens haar kort aanleunt bij de cliëntgerichte psychologie. 

Samenwerking met Pure Child Magazine

Sinds 2010 schrijft Maggie regelmatig artikels over Nature-Based Coaching en
Kundalini Yoga voor Pure Child magazine.
Dit magazine bundelt visies van alternatief getrainde mensen in het vernieuwend begeleiden van kinderen en jongeren en is een aanrader voor elke ouder, leerkracht of begeleider die het volledige pure kind wenst aan te moedigen
authentiek zichzelf te zijn.

430a6199-5135-4971-82c3-bd6c8843cde3.jpg

Samenwerking met Orthomoleculair Voedingscoach

Silke Brams.

Silke heeft zich gespecialiseerd in de orthomoleculaire voedingsleer. Bij onevenwicht (vaak lichamelijk) reikt zij je tools en wijsheden aan om je voedingspatroon te wijzigen met onmiddellijk effect op het lichaam op alle niveaus: lichamelijk, geestelijk, emotioneel, energetisch. Zij erkent de kracht van Nature-Based Lichaamsgerichte Begeleiding in combi met de wijsheid van Orthomoleculaire Voedingsleer als belangrijke tools om innerlijk evenwicht te creëren. Beiden delen de stelling dat een evenwichtig gevoel van geluk, zelfliefde, welbevinden, start bij het opbouwen van de eigen lichaamstempel. In die zin biedt Silke ook een uitbreiding op de Tibetaanse Feng Shui (harmoniseren van de woning met effect op het lichaam op alle niveaus), met focus op de voeding van ons fundament, het lichaam.

bottom of page