Hartenmagie - Veertjes

 

 

 

Yoga

*Wat

*Aanbod Kinderyoga

*Aanbod Kundalini Yoga

 

 

*Wat

Het woord 'yoga' betekent 'verbinding'.

Dmv het beoefenen van yoga verbinden we ons diepgaand met ons lichaam en ziel, op alle 4 niveaus : lichamelijk, geestelijk (denken), emotioneel (voelen), spiritueel (in contact met de natuur die ons omgeeft).

 

Fundament van alle yogavormen is het ontwikkelen van je bewustzijn en het harmoniseren van je innerlijke wereld door het :

- Bewust omgaan met en verstevigen van het eigen lichaam als woning/tempel voor je ziel.

- Vrijmaken van de energiekanalen en opheffen van blokkades zodat de levenskracht weer ongehinderd doorheen je lichaam kan stromen.

- Ontwikkelen van bewustzijn ivm de eigen schaduwstukken door zelfobservatie en opname van verantwoordelijkheid (keuze voor fundamentele eerlijkheid tov zelf en anderen).

- Ontwikkelen van een dieper contact met lichaam en ziel.

(innerlijk onderzoek ivm begrenzing - wie ben ik - wat is mijn energie - wat is van de ander + opbouw van zelfwaarde - zelfrespect - zelfliefde - verbondenheid met zelf/de natuur/anderen).

 

*Aanbod Kinderyoga, met helende dans

Ik merkte doorheen mijn ervaring in het werken met kinderen in scholen en privĂ©, dat kinderen yoga fijn vinden maar graag ook expliciet met muziek/dans werken... Voor mij zijn beide methodieken krachtig en vullen elkaar perfect aan.  Daarom wordt in elke kinderbegeleidingssessie telkens ook met beide methodieken gewerkt. 

Meestal wordt ook expliciet gewerkt rond een welbepaald 'thema' (emoties, natuur, mondiale vorming,...).

Doorheen de sessies worden de kinderen uitgenodigd zichzelf te leren ontladen, te aarden, te ontspannen, zichzelf te zijn en zichzelf te laten zien, krijgen ze direct bruikbare tools aangereikt om met hun gevoelens/emoties om te gaan en deze te kanaliseren doorheen het lichaam.  In het bijzonder hooggevoelige kinderen, vaak aangemerkt als add, adhd, autisme, of andere, zullen zich bijzonder goed voelen bij het beoefenen van yoga/dans.

Voor kinderen vanaf 10j is deze kinderyoga-werkvorm 'te jong', zij worden ingewijd in de grondbeginselen van Kundalini Yoga, telkens ook in combi met speelse, helende dansbegeleiding op hun maat.

 

* Aanbod Kundalini Yoga

Kundalini Yoga werd eind jaren '60 door Yogi Bhajan naar het Westen gebracht met als doel ons bewustzijn te vergroten, ons te connecteren met onze fundamentele levenskracht en ziel, en ons tools te geven om de blokkades die onze op prestatie gerichte westerse levenswijze ons geeft, te deblokkeren. 

-Deze yogavorm wordt de 'Diamant' of 'Moeder van alle Yoga's' genoemd omdat zij diverse basis-yogavormen zoals Hatha Yoga (voornamelijk focus op houding), Laya Yoga (mantra's), Yantra Yoga (visuele vorm) en andere combineert in 1 Kriya/Meditatie.

Het beoefenen van Kundalini Yoga raakt daardoor uiterst snel, krachtig en doelgericht diverse facetten van onze 'innerlijke diamant' aan en nodigt ons uit te groeien naar het beste van onszelf.

-Kundalini Yoga werkt expliciet en uiterst krachtig in op de 'Kundalini-energie', de energie van de 'slang', onze 'levenskracht', die bij iedereen onderaan de wervelkolom aanwezig is en intens verbonden is met onze innerlijke mannelijke en vrouwelijke energie.  -Door aktivatie van deze 'energie' kunnen we blokkades op alle niveaus (chakra's of energetische punten) doorwerken en kunnen we leren hoe we deze energie kunnen hanteren om gezonder, met meer energie en levenskracht, met meer levensvreugde en zelfliefde in het leven te staan.

-Het regelmatig beoefenen van Kundalini Yoga maakt ons lichaam en onze energetische lichamen (aura) sterk en soepel, werkt krachtig in op ons zenuwstelsel, ons endocrien systeem (hormoonsysteem), op onze organen, onze 'glands' in de hersenen, deblokkeert op zachte wijze oude emoties,...

 

 

OPBOUW VAN EEN STERK LICHAAM EN AURA - OPBOUW VAN EEN POSITIEF CONTACT TUSSEN LICHAAM/ZIEL in contact met de NATUUR - DEBLOKKEREN VAN OUDE EMOTIES -VERGROTEN VAN ONS BEWUSTZIJN - MEER VREUGDE EN LEVENSKRACHT - MEER ZELFLIEFDE - MEER ZELFVERTROUWEN