Hartenmagie - Boom

 

 

 

Jongeren

*Aanbod begeleiding

*Onevenwicht

*Begeleiding

 

 

*Aanbod begeleiding

Maggie begeleidt jongeren persoonlijk of in gezinsverband.

zie Privé Coaching (link).

 

Een aanrader is de transformerende helende geblinddoekte dansreis (link) of de combinatievorm Dance&Horses (link), specifiek naar jongeren, gezinnen en organisaties gericht. Ook de combinatie Dance&Art (dans en intuïtief schilderen) is een prachtige werkvorm die specifiek voor jongeren ontwikkeld werd (link).

Een andere mogelijkheid die op maat van jongeren aangeboden wordt is privé begeleiding (jongere/gezin) dmv Kundalini Yoga en/of helende dans.  Dit kan eveneens met aansluitende coaching door Maggie, ook ism een psycholoog, psychiater of andere.

Op verzoek kan ook voor een samengestelde groep jongeren Kundalini Yoga of Helende Dansbegeleiding aangeboden worden.  Mail me voor meer info.

 

* Onevenwicht

Jongeren voelen zich vaak niet passen in de huidige prestatiegerichte maatschappij die een enorme druk op hen uitoefent.  Prestatiegericht onderwijs en een samenleving die voornamelijk gericht is op concurrentie, creëren een grote druk omdat zij de kinderen/jongeren kneden om ze te doen passen in het maatschappelijk verouderd systeem, gebaseerd op 3D.  Bovendien wordt op deze manier ook uitsluiting aangemoedigd.   Kinderen of jongeren die niet onder deze (uiterlijke) druk kunnen presteren, voelen zich aan de kant gezet, voelen zich niet gewaardeerd, voelen zich eenzaam, voelen zich beknot in de vrijheid om zichzelf te mogen zijn..

Deze hoge prestatiedruk beïnvloedt bijgevolg ook hun innerlijke zijn, hun emoties, hun innerlijke harmonie.

Om uiting te geven aan deze innerlijke disharmonie, vertonen zij vaak ongewenst of storend gedrag.

Jongeren ervaren en leven hierdoor meestal een onevenwicht in zichzelf die zij niet kunnen 'handelen'.

Net daarom kiezen zij bewust of onbewust om niet meer direct verbonden te zijn met hun lichaam, noch met hun ziel.  Op die manier vermijden zij contact met dit onevenwicht, contact met deze pijn.

 

*Begeleiding

Net omwille van het geleefde onevenwicht hebben jongeren bovenop de gewone benadering in onderwijs, steun en hulpverlening ook nood aan een zachte benadering, die hen op een positieve wijze opnieuw connecteert met hun lichaam en ziel.  Dat is wat dans en lichaamsgericht werk doet. 

Dat is wat zij zélf door middel van dans kunnen doen.

Net daarom is het een krachtige vorm van empowerment.  Hartenmagie biedt krachtige dansworkshops aan die atief de innerlijke harmonie van jongeren beïnvloeden.

In Maggie haar dans- en yogabegeleiding/coaching wordt allereerst steeds ontladend gewerkt, zodat overmatige stress, onmacht, verdriet, woede of andere gezien en omarmd kunnen worden...

Daarna focussen we via dans en ander lichaamsgericht werk op transformatie van deze energie en herverbinding van het lichaam met de ziel.

Door deze verbinding zullen jongeren in staat zijn zichzelf te her-waarderen, zich gewaardeerd te voelen en kunnen zij zich daardoor ook opnieuw positief verbinden met anderen.  Zo vinden zij antwoorden op :

Wie ben ik ? Wat wil ik ? Wat zijn mijn dromen ?

 

Mail voor meer info.

link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

'There are short-cuts

to happiness

and

dancing is one of them'

 

 

'If you can talk, you can sing.

If you can walk, you can dance'.

 

 

'Dancing is the most fun you can have with your clothes on'.

 

 

'Dance to express, not to impress'.

 

 

 

 

 

'When in doubt...

dance'