Hartenmagie - Zwaan

 

Dansen geeft vleugels aan je ziel.

(Marc Hofman)

 

 

Trancedance

Rituele Geblinddoekte Dans

voor jongeren en volwassenen

= een krachtig helende meditatieve transformerende dansbegeleidingsvorm, waarbij je in jezelf op zoek gaat naar antwoorden op levensvragen.

 

Trancedance is een eeuwenoude dansvorm, geïnspireerd op de natuur, die tot doel heeft om jou via de weg van "duisternis" in diep contact te brengen met je kern, je ziel, op zoek naar innerlijke harmonie.  

 

Gedurende decennia raakten wij in het Westen steeds verder verwijderd van de oude overgeleverde wijsheden van onze voorouders, van de natuur, van onszelf en elkaar.  Dit resulteert voor vele mensen vandaag in een fundamentele afgescheidenheid van lichaam en ziel, zichtbaar en voelbaar als onevenwicht in onze gezondheid/relaties/andere.

Gelukkig bewaarden oude native tribes (verspreid over de hele wereld) eeuwenlang wél waardevolle rituelen. 

Dit oeroude sjamanistisch trancedansritueel is dan ook 'n waardevolle en voor iedereen vrij gemakkelijke toegangspoort voor herstel van onevenwicht, van contact met ziel/lichaam.

 

Dankzij het sluiten van de ogen in combi met de muziek, word je krachtig uitgenodigd om te 'vertragen', om je helemaal op jezelf te focussen, om je over te geven aan je lichaam en het nu-moment, waardoor je in een relaxte, meditatieve staat van zijn (droomstaat) terechtkomt.  In deze droomstaat ontvang je waardevolle informatie (beelden/ingevingen) die je nadien in je dagelijks leven kan integreren.

De bekende psycholoog Carl Gustav Jung erkende reeds de helende kracht van onze dromen en de waardevolle informatie die we tijdens de nacht, in de 'droomstaat' kunnen ontvangen.  Bij trancedans creëren we deze droomstaat in dagbewustzijn.

 

Trancedans is dan ook een krachtige, uiterst waardevolle vorm van empowerment, omdat je door bewuste keuze, zelf in jezelf op zoek gaat naar antwoorden, oplossingen op levensvragen.  Op die manier leg je de verantwoordelijkheid voor je leven niet in handen van anderen.

 

Begeleiding / Veiligheid

Maggie werd opgeleid als professioneel trancedansfacilitator.  Alvorens een dans te starten wordt vanzelfsprekend uitgebreid uitleg gegeven en is er ruimte voor vragen.

Als begeleider creëert zij een veilige dansruimte waarin jij uitgenodigd wordt jezelf te zijn.  De blinddoek wordt door de meeste dansers als fijn en veilig ervaren omdat het oordelend aspect wegvalt. 

Indien de blinddoek voor jou toch nog een obstakel vormt, raad ik je aan eerst 'ns te kiezen voor persoonlijke dansbegeleiding of eerst 'ns deel te nemen aan een trancedans zonder blinddoek (Dance of Hearts).  Deze niet-beblinddoekte trancedansvorm verloopt gelijkaardig maar wordt in het halfduister, met kaarslicht, gedanst.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alleen langs het pad van de nacht bereikt men het ochtendrood.

(Kahlil Gibran)

 

 

 

 

 

 

In het donker zijn alle kleuren gelijk.

(Francis Bacon)

 

 

 

 

 

 

 

Dance

like nobody

is watching.

  Let the music

move your body.

All it takes is

to convince your mind

to move your

feet...

(unknown author)

 

 

 

 

 

 

 

If you dance with your heart, your body will follow.

(Judith Jamison)

 

 

 

 

 

 

 

 

Dance

creates a joy pouring forth from within,

a deep sense of beauty,

a state of ecstatic exhilaration.  When dance becomes meditation,

it flowers into love,

and this flowering is a movement toward

the divine.

(Hiah Park)

 

 

 

 

 

 

 

Er is geen verandering van duisternis naar licht,

van stilstand naar beweging, zonder emotie.

(C.G.Jung)